• Admin
  • vrijdag 17 mei 2024 11:36

Vol huis voor eerste thuisrace van Belcar Skylimit Sprint Cup 2024!

Na de seizoensopener in Mettet eind maart en de manche in Spa twee weken geleden, werkt de Belcar Skylimit Sprint Cup dit weekend zijn eerste van drie meetings af op het thuiscircuit in Heusden-Zolder. Met de derde manche van het seizoen ronden de deelnemers tevens de kaap van de eerste seizoenshelft in een seizoen dat tot dusver bijzonder beklijvend blijkt. Tom Van Eenaeme voert in zijn Renault Clio de tussenstand aan, maar de tegenstand ligt op vinkenslag!

Wagens uit drie verschillende klassen bekleden de top 3 in de tussenstand van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024. “En de leider komt niet uit de snelste klasse!”, weet promotor Andy Jaenen aan. “Dat onderstreept niet enkel de diversiteit in ons kampioenschap, maar ook ons sportief reglement dat een klasseindeling voorschrijft op basis van intrinsieke snelheid. Wanneer een wagen uit de snelste klasse naast het podium eindigt, pakt deze sowieso minder punten dan een winnaar uit eender welke andere klasse. Die formule zorgt ervoor dat de strijd bovenaan de ranking open en spannend blijft en balanceert bovendien het strijdveld.”


“Dat deelnemersveld is volledig uitverkocht voor de wedstrijden dit weekend. We mogen rekenen op een full house op Circuit Zolder en dat is een enorm leuk gevoel. Wat mij bijzonder tevreden stemt, is de groei van onze allerkleinste klasse. We mogen daar rekenen op liefst 12 wagens. Dat is het uitstekende bewijs dat racen echt niet duur hoeft te zijn. In BSSC1 is het mogelijk om met zeer goedkope wagens aan de start te verschijnen en toch een rol van betekenis te spelen in het kampioenschap. Toen we twee jaar geleden besloten om de snelste wagens te weren, was dat met de intentie om de drempel voor amateurpiloten nog te verlagen. We wilden bewijzen dat ook minder krachtige bolides, genre Peugeot 206, Suzuki Swift en VW Lupo, welkom zijn. Ik denk dat we gerust mogen zeggen dat die missie geslaagd is. De Belcar Skylimit Sprint Cup is dé formule voor al wie zijn eerste stappen wil zetten in de autosport!”

“We mogen dit weekend ook een nieuwkomer verwelkomen op de startgrid in de persoon van de Duitser David Vogt in BSSC1. Na het machtsvertoon van onze Oosterburen bij onze vorige meeting, met o.a. vier klassezeges, is de concurrentie alvast gewaarschuwd. Een nieuwe naam dus in BSSC1, maar een bekende naam die terugkeert in BSSC6. Peter Pauls tekent present met zijn prachtige Opel Astra K TCR, een wagen waarmee hij vorig jaar tijdens de manche in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder nog de pole pakte! Ook in BSSC2 zien we een oude bekende en dat mag u vrij letterlijk nemen. EJ Automotive zet zijn ‘Oer’-BMW  ClubSport in voor de snelle Limburger Gregory Eyckmans. Verder veranderen Karl Chandeck en Johan Lambregs het geweer van schouder. In Spa was het duo nog goed voor een klassezege in BSSC3, maar voor de manche in Zolder schakelt men over op een BMW M140 die uitkomt in BSSC5. Kortom, heel wat bekijks dus voor de fans van echte autosport!”

Op zaterdag 18 mei staan er twee kwalificatiesessies van 30 minuten op het programma, terwijl de beide sprintwedstrijden op zondag 19 mei worden verreden.