• Admin
  • vrijdag 3 mei 2024 14:11

Topaffiche voor Belcar Skylimit Sprint Cup in Spa!

Na een meer dan geslaagde seizoensopener in Mettet een goede maand geleden, is de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024 dit weekend toe aan afspraak twee van de zeskoppige kalender. In het kader van het Franco Fun Festival staan op het F1-circuit van Spa-Francorchamps opnieuw twee sprints van 30 minuten op het programma.

In Mettet waren alle plaatsen op de startgrid uitverkocht en ook in Spa mogen de organisatoren rekenen op een bomvol deelnemersveld. Sprinten op het mooiste circuit ter wereld met meer dan 50 wagens, dat staat garant voor een meer dan prachtige affiche!


“Ik ben enorm blij dat we na onze openingsmanche in Mettet nog verder kunnen groeien qua deelnemers”, verduidelijkt een opgetogen Andy Jaenen, het gezicht van de Belcar Skylimit Sprint Cup. “Spa spreekt duidelijk nog altijd heel wat rijders aan, dat bewijst onze deelnemerslijst voor dit weekend waarmee we opnieuw de kaap van vijftig starters ronden.”

“Alle protagonisten die er in Mettet bij waren, tekenen ook in Spa present en bovendien zullen zij de handschoen mogen opnemen tegen enkele nieuwe namen, en daar zitten meteen ook enkele grote kleppers bij. Zo keert bijvoorbeeld Steven Maris terug naar ons kampioenschap nadat de regerend kampioen de seizoensopener aan zich voorbij liet gaan. Hij opteert vanzelfsprekend opnieuw voor zijn BMW M3 die uitkomt in de snelste klasse en zal daarbij onder andere mogen knokken tegen de BMW M4 GT4 van Hakan Sari. In diezelfde klasse keert ook Küpper Racing terug met de vertrouwde BMW M3 V8 in handen van Kevin en Bernd Küpper.”

“Alex Biddeloo brengt een exoot aan de start in BSSC5. Hij tekent present met een prachtige BMW Z4M en betwist naast deze manche in Spa eveneens de rest van het seizoen in de Belcar Skylimit Sprint Cup. Ook Karl Chandeck is terug van weggeweest en deelt in BSSC5 het stuur van een BMW M140i met Johan Lambregs.”

“In BSSC4 mogen we Tom Werckx opnieuw verwelkomen, die opteert voor een BMW 330i VT2 uit de ateliers van JJ Motorsport. Last but not least is er ook in onze kleinste klasse een opvallende nieuwe deelnemer. Laurent De Coninck en Christian Franken trekken in die klasse ten strijde met een Honda Civic Type R.”

“Het programma ziet er dit weekend iets anders uit dan gebruikelijk, met de beide kwalificaties én de start van de eerste race op zaterdag, terwijl we op zondagochtend het dagprogramma openen met onze tweede sprint. Brengen we tot slot nog eens de tussenstand onder de aandacht: Tom Van Eenaeme (BSSC5) leidt de algemene tussenstand (65p), voor de BSSC6-deelnemers Raf, Andries en Patrick Beliën en Bart en Paul Lievens die ex-aeqo de tweede plaats in handen hebben met 62 punten. De volledige tussenstand kan u raadplegen op belcarsprintcup.be.”