• Admin
  • donderdag 18 mei 2023 05:14

Steven Maris en Dirk De Bock domineren Belcar Skylimit Sprint Cup-manche op Circuit Zolder

Na de seizoensopener in het Naamse Mettet in maart, volgde afgelopen weekend op Circuit Zolder het tweede treffen van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023. Het deelnemersveld groeide gestaag met een gemoedelijke sfeer in de paddock en bovendien twee spannende sprints op het circuit. Beide malen hield Steven Maris aan het zwart-wit geblokt Michiel Smulders af en daardoor verovert de BMW-rijder de leiding in de voorlopige tussenstand, met drie zeges op vier wedstrijden.

“Steven Maris is inderdaad bezig aan een opvallend parcours”, bevestigt Belcar Skylimit Sprint Cup-promotor Andy Jaenen. “Hij heeft de leiding in de tussenstand echter niet cadeau gekregen, want eindigde tot dusver alle races op het podium. Ook afgelopen weekend in Zolder trok hij wederom aan het langste eind, na een verbeten strijd met Michiel Smulders. We zagen op Circuit Zolder een mooie groei in deelnemersaantal, maar vooral ook een fantastische sfeer in onze paddock. We zien keiharde strijd op de piste, maar eens de helmen afgezet worden, heerst er vooral kameraadschap. Dat bleek eens temeer toen op zaterdag de Abarth 500 van Glenn Kerckhofs overkop ging, maar de hele paddock trachtte een handje toe te steken bij de heropbouw en het zoeken naar onderdelen. Concurrenten op de piste, maar één grote Belcar-familie naast de piste!”


De algemene zege ging zoals gemeld tweemaal naar BSSC5-rijder Steven Maris, voor Michiel Smulders. In de eerste sprint mocht Peter Pauls mee op het erepodium, terwijl Raf Beliën in zijn vertrouwde BMW 120D op zondag voor een volledig BMW-podium zorgde.


In BSSC4 kregen we op zondagochtend en zondagnamiddag dezelfde heren op het eindpodium. In de eerste sprint trok Tom Van Eenaeme het laken naar zich toe met een derde plaats in de algemene ranking als resultaat, voor Jeroen Daeninck en Wouter Manderveld, terwijl nadien Manderveld mocht juichen, voor Van Eenaeme en Daeninck.


Ook in Zolder was BSSC3 de meest populaire klasse, maar er lijkt geen kruid gewassen tegen Dirk De Bock. Hij boekte zijn vierde opeenvolgende triomf en blijft daarmee niet enkel ongeslagen in 2023, maar prijkt ook op een oververdiende tweede plaats in de tussenstand. Filip Uyttendaele strandde in de eerste race op 1 tiende van de zege, voor een verbluffende Robbe Janssens, die pas in Mettet zijn eerste stappen in de autosport zette en nu al met een trofee huiswaarts mocht keren. Op zondagnamiddag knokte Daniel Donkels zich naar de zilveren medaille en moest Uyttendaele zich tevredenstellen met de laatste ereplaats.


Variatie troef in BSSC2, met maar liefst acht verschillende merken in actie. Net als in BSSC3 en BSSC5 kwam de eerste sprint op naam van een BMW-rijder. Jonathan Demoulin hield op zondagochtend een trio Mazda MX-5 af, met het exemplaar van Laurens Cloots net voor dat van Alain Dejong, terwijl Raf Lemmens naast het podium strandde. Toen de deelnemers later op de dag een tweede maal de degens kruisten, mocht Laurens Cloots juichen met zijn derde seizoenszege. Glenn Kerckhofs bedankte zijn monteurs (en concullega’s) na de crash van zaterdag door zijn Abarth 500 op de tweede plaats te parkeren, voor de Mazda MX-5 van Alain Dejong.


In BSSC1 triomfeerde Davy Van Goethem tweemaal in zijn Suzuki, voor de VW Golf van Stella Keutmann.


In de tussenstand leidt Steven Maris met 21 punten bonus op Dirk De Bock, terwijl Davy Van Goethem en Laurens Cloots de derde plaats delen. Tom Van Eenaeme en Davy Cooreman tellen respectievelijk slechts 1 en 2 puntjes minder dan de tandem Van Goethem-Cloots. De Belcar Skylimit Sprint Cup gaat nu een periode van relatieve rust in om over exact 2 maanden naar Spa-Francorchamps te trekken!