• Admin
  • dinsdag 7 mei 2024 19:34

Küpper en Maris verdelen de prijzen in Spa!

Afgelopen weekend hield de Belcar Skylimit Sprint Cup halt in de Belgische Ardennen voor de eerste van twee meetings die het populairste sprintkampioenschap van de Lage Landen betwist op het F1-circuit van Spa-Francorchamps. Bernd Küpper en Steven Maris realiseerden beide hun comeback in de Belcar Skylimit Sprint Cup en mochten bij hun terugkeer elk met één racewinst op zak huiswaarts keren.

Zoals zo vaak speelde het weer ook afgelopen weekend een grote rol in het verloop van de beide races in de Belcar Skylimit Sprint Cup. De kwalificaties werden verreden op een droge piste, maar voor beide sprints was de bandenkeuze een dubbeltje op z’n kant. “Racen op het mooiste circuit ter wereld is iets waar veel deelnemers reikhalzend naar uitkeken en eens te meer is kwaliteit komen bovendrijven in Spa”, analyseert promotor Andy Jaenen. “We kenden twee mooie en verdiende winnaars, heren die bovendien hun comeback maakten in ons kampioenschap.”


Race 1 op zaterdag startte op een natte piste en heel wat rijders opteerden dan ook voor regenrubber. “Toch waren het zij die voor droogweerbanden kozen, die aan het langste eind trokken. De algemene zege ging naar Bernd Küpper in de potente BMW M3 V8, al had hij het niet onder de markt. De eveneens wederoptredende Steven Maris leidde de hele wedstrijd, tot hij zich in de slotfase verremde. Küpper bedankte en werd op het erepodium geflankeerd door Maris en BSSC5-rijder Kevin De Regt, die daarmee de pech van in Mettet wat deed vergeten. Patrick Beliën vervolledige de top 3 in BSSC6. De Regt hield in zijn klasse de Clio van Tom Van Eenaeme af, terwijl Randy Heuten mee op het ereschavot mocht. Wouter Manderveld diende voor de tweede maal dit seizoen een nulscore te laten optekenen nadat een aandrijfas het begaf op zijn Clio. Bram Hendrix overvleugelde de concurrentie dit weekend in BSSC4, met een zege in beide races. Dennis Schroyen en Daniel Donkels claimden het overige eremetaal in het eerste treffen. Een verrassende winnaar was er in BSSC3 in de persoon van Patrick Hollenbrock. De Duitser hield de Nissan-Honda tandem Sam Marcoen en Yannick Van Espen af. In de twee kleinste klassen zagen we ook de kleinste onderlinge verschillen, met de zege in BSSC2 voor puntenleider Louis Drappier die minder dan een halve seconde bonus had op Jonathan Demoulin. Laurens Cloots vervolledigde de top 3. Net als in BSSC6 en BSSC3 mocht in BSSC1 het Deutschlandlied weerklinken. Stella Keutmann had drie tiende voorsprong op Laurent De Coninck nadat hij een penalty kreeg, met Lorenzo Segers op P3. Opvallend was ook dat de hele sprint werd afgewerkt zonder één enkele neutralisatie. Een ode aan de discipline binnen ons startveld!”

“Op zondagochtend openden we het programma en dat nadat er tijdens de nacht een regenbui over het circuit passeerde. De piste was bij de start nog vochtig en op bepaalde plaatsen dus uiterst delicaat. Ondanks dat Maris niet over ABS beschikt in zijn BMW M3 voelde hij zich als een vis in het water in die omstandigheden en bouwde een voorsprong uit van meer dan tien tellen. Ruud Boffin zou naarmate de sprint vorderde stevig knabbelen aan die bonus, maar kon de regerende kampioen uiteindelijk niet bedreigen voor de zege. Hakan Sari zorgde voor een tweede BMW M4 GT4 op het podium. Wouter Manderveld sloeg terug na de pech van de voorbije races en pakte de zege in BSSC5, waarbij hij bovendien even van de algemene top 3 mocht proeven. Tom Van Eenaeme en Tom Werckx pakten de overige ereplaatsen. Davy Cooreman en Dieter Stevens klopten af als respectievelijk tweede en derde in BSSC4, na de autoritaire Hendrix die na dit weekend de ranking in de klasse aanvoert. Johan Lambregs mocht juichen in BSSC3 nadat een penalty Rajko Pagen en Andres Beers verwees naar de twee laagste podiumtreden. Tom Vanderheyden, Louis Drappier en Jonathan Demoulin maakten de strijd in BSSC2 rondenlang spannend en uiteindelijk zou het trio in die volgorde finishen op minder dan 2 tellen van elkaar. Nele Van der Ruhren bezorgde haar team een drie op vier in BSSC1 en won het pleit voor Christian Franken en Lorenzo Segers.”

Over twee weken rondt de Belcar Skylimit Sprint Cup reeds de kaap van de eerste seizoenshelft, met een afspraak op het thuiscircuit in Limburg. “We hebben in Spa bewezen dat er echt wel gestreden kan worden op het scherp van de snee zonder dat er een neutralisatie moet zijn. Er is hard, maar fair gevochten en daar staan we voor. Uitkijken nu naar onze eerste manche op Circuit Zolder waar we opnieuw kunnen rekenen op een uitverkochte grid!”